15 februari 2019 - Lancering Cirque Ancien boek

‘Cirque Ancien’ is de titel van een prachtig vertelboek waarin 12 dappere kankerpatiëntjes de hoofdrol spelen. Twaalf kleine Warriors kropen voor dit project in de huid van twaalf mysterieuze circusartiesten en tonen voor het oog van de camera van professioneel fotograaf Bram Mönster hun ware kracht. Aan de hand van deze schitterende fotoreeks creëerde schrijfster Cornelia Van Lierop voor elk van deze circusartiestjes een eigen personage en bracht hen samen in één magische vertelling. Met veel liefde kwam zo het grote vertelboek ‘Cirque Ancien’ tot stand: een bundeling van prachtige portretten, illustraties en bijzondere verhaaltjes.

In dit boek trekken we de analogie tussen de wondere wereld van het circus en de onzekere en onbekende weg van het genezingsproces na kankerdiagnose en ziekenhuisopname. Voor heel even creëren we een andere wereld waarin jonge kankerpatiëntjes niet ziek zijn of moeten vechten voor hun leven. Want hoewel ze heel kwetsbaar zijn, verbazen ze iedereen keer op keer met hun grootsheid, moed en kracht. Juist deze boodschap willen we op een positieve en kindvriendelijke manier naar buiten dragen. We kiezen er dus bewust voor om het woord ‘kanker’ niet te gebruiken in het verhaal. ‘Cirque Ancien’ is een leuk en spannend vertelboek voor kinderen, met een dieperliggende en krachtige boodschap voor volwassenen.

Uiteraard willen we graag iedereen laten kennis maken met de magische wereld van ‘Cirque Ancien’. In het bijzonder willen we echter zo veel mogelijk zieke kindjes en de mensen in hun omgeving inspireren met de krachtige boodschap van dit verhaal. Dit gaan we verwezenlijken door onder andere het vertelboek te schenken aan ziekenhuizen en scholen. Zo willen we bijvoorbeeld voorleesmomentjes organiseren met vrijwilligers op de kinder- en oncologieafdelingen. Of kunnen juffen en meesters uit het boek voorlezen aan de leerlingen in hun klas wanneer bijvoorbeeld een klasgenootje kanker heeft. Daarnaast willen we het boek ook uitdelen aan kleine patiëntjes en hun familie om thuis, tijdens een chemo-behandeling of wanneer ze even in quarantaine moeten verblijven, te kunnen voorlezen.