Onze missie

Warriors Against Cancer heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces. In ons belevingshuis te Marke brengen we lotgenoten samen. De helende kracht van ontmoeting en verbinding is sterk.

Door een holistisch zorgaanbod, en doorheen onze kracht -en fotoprojecten, moedigen we onze Warriors aan om hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken en te aanvaarden, en hun nieuwe ik te omarmen.

Naar de buitenwereld toe, willen we meer bewustzijn creëren rond het hele proces van genezing, psychosociale verwerking, zelfbeeld en zelfvertrouwen. We geven erkenning en inspiratie, aan iedereen die geconfronteerd wordt met kanker, alsook aan de mensen die hen omringen.

Samen sturen we een signaal uit dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid, en het belang van het leven.

 

Een Warrior is een (voormalige) kankerpatiënt(e) die op een artistieke en constructieve manier opnieuw toe wilt werken naar een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Warriors gaan op een respectvolle en ondersteunende manier met mekaar om. Onze community is een groep individuen die allemaal op een ander punt in het traject staan. Ieder gaat op zijn of haar eigen manier met de ziekte om. Iedere Warrior heeft zijn eigen unieke manier om dit verhaal te doorstaan. Samenhorigheid en warmte is wat onze Warriors verbindt.

Onze community is een plek waar Warriors elkaar inspireren en ondersteunen. Ze helpen elkaar door elk hun eigen verhaal naar buiten te dragen over hoe iedereen op zijn eigen manier met de ziekte en met de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen daarvan omgaat. Samen creëren we een krachtig signaal van onschatbare waarde dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid en belang van het leven.

Lees meer over onze werking