Warrior Billie

Mijn liefste Billie,


Je was 3 jaar toen we te horen kregen dat je een bottumor had in je bovenkaak. We dachten dat je een ontstoken tand had of zoiets, maar we hadden al snel door dat dit niet iets was dat snel ging opgelost worden met wat antibiotica.
Twee hele maanden lang hebben we moeten wachten om te weten of het al dan niet kwaadaardig was. Jouw tumor was zo uitzonderlijk voor zo’n jong kindje dat ze heel lang hebben moeten zoeken om juist te weten wat het was. 
We kregen dan uiteindelijk het nieuws dat het niet echt kwaadaardig was, dat het geen kanker was die kon uitzaaien, maar dat het wel alle andere kenmerken had van een kwaadaardige tumor. Het was heel agressief en er was geen andere mogelijkheid dan de tumor zo snel mogelijk weg te halen.
 


Mijn kleine prinses…,je stond aan het begin van een hele reeks operaties, maar je hebt jouw lach en strijdlust nooit verloren! Hoe kapot wij ook waren van verdriet, jij bleef onze opgewekte meid. Het was voor jou een heel zwaar jaar. In het begin moest je om 2 weken naar de slaapdokter om de wonde te reinigen. Je had zoveel schrik telkens, maar je begreep zo goed dat het nodig was om jou beter te maken. Twee maand later kreeg je jouw broertje erbij. Je was zo blij om hem te kunnen knuffelen, maar ook dat mama eens in het ziekenhuis lag met een draadje in haar arm. Je kwam me zelf troosten en zeggen dat het even pijn ging doen om het draadje weg te halen, maar dat het dan snel voorbij ging zijn…


Ondertussen hebben ze jou dankzij de nieuwe technieken een nieuwe titanium bovenkaak kunnen geven en een mooie tandprothese. Je bent nu al 8 jaar, en je bent je heel bewust van het feit dat er nog een reeks operaties zullen komen, maar je maakt je sterk dat er ooit een einde aan komt. 
Soms ben je ook wel droevig dat je geen normale tandjes hebt, maar je blijft je zo bewust dat het ook nog erger had kunnen uitdraaien. Toen we bezig waren met de Warrior fotoshoots, zei je tegen mij: "Ik heb toch ook wat geluk dat ik die tumor gehad heb, want anders ging ik dit vandaag niet kunnen meemaken…”


Je bent een echte krijger Billie! Jij gaat je overal doorheen slaan, dat weet ik zeker….


Mama van Billie