Cirque Ancien Vertelboek

Cirque Ancien is de titel van een prachtig vertelboek waarin twaalf dappere kankerpatiëntjes de hoofdrol spelen. 

Twaalf kleine Warriors kropen voor dit project in de huid van enkele mysterieuze circusartiesten en toonden voor de lens van fotograaf Bram Mönster hun ware kracht.
Aan de hand van deze schitterende fotoreeks creëerde schrijfster Nikkie van Lierop voor elk van deze circusartiestjes een eigen personage en bracht hen samen in één magische vertelling.
De illustraties van Lisiane Moerman brengen de wereld van het circus verder tot leven.

 

Met veel liefde kwam zo het grote voorleesboek Cirque Ancien tot stand: een bundeling van prachtige portretten, fabelachtige illustraties en één bijzonder verhaal.

In dit boek trekken we de analogie tussen de wondere wereld van het circus en de onzekere en onbekende weg van het genezingsproces na kankerdiagnose en ziekenhuisopname.

Met dit project willen we op een positieve manier de krachtige boodschap onderstrepen en uitdragen dat kinderen ontzettend moedig en sterk zijn. Ondanks hun kwetsbaarheid zijn zij dappere vechtertjes die het leven vanuit een intrinsiek optimisme beleven. Zij deinzen niet terug voor obstakels, maar overwinnen ze. Ze laten zich niet klein krijgen door een vreselijke ziekte zoals kanker. Zij gaan de strijd aan met een kracht die niemand voor mogelijk houdt.

Onze missie

Uiteraard willen we graag iedereen laten kennis maken met de magische wereld van Cirque Ancien. In het bijzonder willen we echter zo veel mogelijk jonge patiëntjes en de mensen in hun omgeving inspireren met de boodschap van dit verhaal. Dit gaan we verwezenlijken door het vertelboek gratis te schenken aan ziekenhuizen, scholen, bibliotheken en families.

Aan de hand van voorleesmomenten introduceren we het vertelboek op de kinder- en oncologieafdelingen van ziekenhuizen en in scholen. Met de steun van een hoop vrijwilligers, juffen en meesters willen we op deze manier zo veel mogelijk kinderen bereiken om de krachtige boodschap van het boek over te dragen. 

Om het boek nadien kosteloos aan andere patiëntjes en hun families te schenken, voorzien we de ziekenhuizen en scholen van voldoende exemplaren om in de toekomst het vertelboek verder uit te delen om thuis, in quarantaine of tijdens een chemobehandeling te kunnen voorlezen.

Voor heel even willen we deze jonge patiëntjes meevoeren naar een wereld waarin ze niet ziek zijn of moeten vechten voor hun leven. Zulke momenten zijn ontzettend belangrijk. Onderschat nooit hoe bezielend de fantasie van een kind wel niet is.

Daarnaast willen we ook de ouders, familie en vrienden van zieke kinderen de verwondering laten ervaren die het Cirque Ancien met zich kan meebrengen. Ook voor hen is het proces na kankerdiagnose onnoemelijk zwaar. Dus ook voor hen zijn deze momenten van groot belang.

Uw steun

Kanker is een afgrijselijke ziekte. Kanker is het slechtste lot uit de loterij dat spijtig genoeg ook jonge kinderen moeten doorstaan. Met het vertelboek Cirque Ancien willen we hen juist stimuleren om de kracht en moed te vinden om elk obstakel, groot of klein, te overwinnen.

Voor elk boek dat wij verkopen, kunnen we één exemplaar gratis schenken aan een ziekenhuis, school of familie. Dus hoe meer boeken we verkopen, hoe meer kinderen we kunnen inspireren.

Door ons te steunen kan u een groot verschil maken voor heel wat dappere patiëntjes. Zo wordt het verhaal van Warriors Against Cancer en Cirque Ancien ook dat van u. Een verhaal van authentiek, belangeloos engagement met een hoog maatschappelijk karakter. Een verhaal dat we samen uitdragen en waar we gezamenlijk een wijder draagvlak voor creëren. Samen sturen we een krachtig signaal en vooral een beeld van onschatbare waarde uit dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid en belang van het leven.

Koop een boek

Wil je graag een boek kopen voor bij je thuis? Je kan het boek online bestellen op onze webshop en ophalen bij een verdeelpunt of laten leveren op jouw adres. Daarnaast kan je ons boek ook terug vinden in verschillende boekenwinkels. 

Hoe gaat dit te werk?

Dankzij jouw gift kunnen we een exemplaar gratis schenken aan een ziekenhuis, school of familie! Dit extra exemplaar wordt intern aan de kant gelegd en later weggeschonken aan een kankerpatiënt tijdens onder andere onze voorleesmomenten.

Klik hier om een boek te kopen via onze webshop

Ga langs bij één van onze verkooppunten

  • Standaard boekhandel
  • Barboek - Schrijnmakersstraat 17 - 3000 Leuven - 016 58 03 68
  • M - Museum Leuven - L. Vanderkelenstraat 28 - 3000 Leuven - 016 27 29 52
  • Boekhandel Beatrijs - Hoogstraat 37 - 9700 Oudenaarde - 055 31 44 77
  • Boekenhuis Theoria – Casinoplein 10 - 8500 Kortrijk - 056 21 62 17

Schenk een boek

Wil je een boek cadeau geven met een gepersonaliseerde boodschap? Je kan dit speciaal cadeau online bestellen op onze webshop en laten leveren op een adres naar keuze of ophalen in Waregem.

Hoe gaat dit te werk?

Dankzij jouw gift kunnen we een exemplaar gratis schenken aan een ziekenhuis, school of familie! Dit extra exemplaar wordt intern aan de kant gelegd en later weggeschonken aan een kankerpatiënt tijdens onder andere onze voorleesmomenten.

Klik hier om een boek te schenken

Doneer boeken

Doneer je liever een aantal boeken aan een ziekenhuis, school of gezin? U heeft keuze uit onze bestaande lijst van partners: ziekenhuizen, scholen en gezinnen (dit laatste blijft uiteraard anoniem).

Indien u graag zelf een ziekenhuis, school of gezin vooropstelt, kan u dit steeds aanvragen. We bekijken dan of deze instantie kan opgenomen worden in de lijst van partners.

Hoe gaat dit te werk?

U doneert bijvoorbeeld 5 boeken, u betaalt hiervoor 5 x 28 euro. Deze 5 boeken worden dan geschonken aan de partner van uw keuze.
Dit kan zowel anoniem als met een persoonlijke boodschap.
Van zodra de 5 boeken worden besteld, leggen wij intern nog eens 5 boeken aan de kant die wij wegschenken aan kankerpatiënten tijdens onder andere onze voorleesmomenten.

Verstuur uw aanvraag via deze link

Word voorlezer

Vanaf februari 2019 trekken we rond in scholen en ziekenhuizen om ons vertelboek voor te lezen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar spontane vrijwilligers die graag in het gezelschap van kinderen vertoeven en ons magisch verhaal willen voorlezen!

Ben jij ervan overtuigd dat je deze vechters kan inspireren tijdens voorleesmomenten? Bezorg ons via onderstaande link een korte voorstelling en motivatie waarom jij de voorlezer bent die wij zoeken!

Ik wil voorlezer worden

Cirque Ancien geschenken

Cirque Ancien is meer dan alleen vertelboek, het is een volledige community! In 2018 verkochten we maar liefst 1500 kalenders met deze prachtige circusartiesten. In 2019 lanceerden we ons vertelboek met hierbij gepaard een cocktailbox met 5 cocktails telkens gelinkt aan een artiest!

Bekijk alle Cirque Ancien geschenken