Over ons

Wat is Warriors Against Cancer?

De kracht
van een penseel,
van een lens, 
van een mens

Een mens die vocht of nog steeds vecht tegen kanker, dit was de aanzet voor Warriors Against Cancer. Het resultaat werd integere kunstfotografie, voorzien van een stevige dosis fashion.

Vanessa's muse, Apolline Ameel - met wie ze al meerdere keren had samengewerkt voor beauty shoots - kreeg een dag voor haar 18de verjaardag te horen dat ze lymfklierkanker had. Op dat moment viel Apollines wereld stil. Toekomstplannen, dromen, studies... Alles stond on hold. Eerst vechten voor het leven.
Tijdens die turbulente periode zijn Apolline en Vanessa blijven shooten. Het waren momenten waar ze naar uitkeek. Een moment om zich weer mooi te voelen.
Vanessa organiseerde tientallen shoots met verschillende fashion- en kunstfotografen en trommelde ontwerpster Izolda Ciurus op voor het styling gedeelte. Apollines strijd en overwinning zijn zo volledig op film gezet. Zonder haar, met pruikjes of met een kort kopje.

Eén voor één kwetsbare, maar krachtige beelden.
 En daar bleef het niet bij. Vanessa kreeg heel wat positieve reacties op haar initiatief dus besloot ze ook andere Warriors voor de lens te plaatsen en ook hen de kans te geven hun eigenwaarde te herstellen. Dit was het begin van een mooie weg en zo werd Warriors Against Cancer geboren.

Spread Your Wings Fotoshoot

Met Warriors Against Cancer creëren we een krachtig signaal en vooral een beeld van onschatbare waarde. Het doet ons stilstaan bij de kwetsbaarheid van het leven.

Warriors Against Cancer organiseert Spread Your Wings Fotoshoots voor kinderen, jongeren en volwassenen, die vechten tegen kanker, met als belangrijkste doel hun zelfbeeld en zelfvertrouwen op te krikken. Zo hopen we deze vechters – onze Warriors – een ervaring met een diepe inhoud mee te geven. Ze krijgen de kans om even te ontsnappen aan de harde realiteit of terug te blikken op de zware periode die ze achter de rug hebben.

Tijdens zo een dag staat onze Warrior centraal. Deze vechters worden voor een dag volledig ondergedompeld in een andere leefwereld. Dit is een unieke ervaring en wordt begeleid door professionals in hun vak die dit volledig vrijwillig doen.

Warriors Feel Good Days

Naast de fotoshoots organiseren we ook Feel Good Days. Dit zijn verwendagen of –weekends vol ontspannende en betekenisvolle workshops.

De Feel Good Days steken een hart onder de riem van onze Warriors. Bovendien is het voor hen een uitgelezen kans om kennis te maken met lotgenoten, hun verhaal te delen en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

 

Opbrengsten?

Dankzij de enthousiaste vrijwilligers en donaties kan Warriors Against Cancer verder groeien en iets teruggeven aan onze Warriors in nood.

Dankzij uw steun realiseren we Spread Your Wings Fotoshoots en Feel Good Days en bieden zo steun bij het verbeteren van hun levenskwaliteit en reïntegratie in de maatschappij.