Over ons

Warriors Against Cancer vzw heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen, zowel tijdens als na het genezingsproces. Met de nodige ondersteuning en erkenning moedigen we onze Warriors aan om hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen opnieuw te ontdekken.

Dit doen we door inspirerende workshops, zinvolle activiteiten en Feel Good Days te organiseren. Daarnaast laten we tijdens professionele fotoshoots onze Warriors in al hun waardigheid schitteren en stralen voor het oog van de camera. Allen heel kwetsbaar, met of zonder haar of pruik, maar vooral zeer moedig en veerkrachtig.

 

Het ontstaan

Het verhaal van Warriors Against Cancer begon in 2012 toen de 17-jarige Apolline Ameel gediagnosticeerd werd met lymfeklierkanker. De toekomstplannen, dromen en ambities van het meisje werden abrupt aan de kant geschoven om plaats te maken voor een langdurige strijd tegen de vreselijke ziekte. Zowel lichamelijk als mentaal kreeg ze het daarbij erg zwaar te verduren.

In deze turbulente periode organiseerde make-upartieste Vanessa Vigna Bossuyt tientallen fotoshoots met Apolline als model om haar te doen inzien dat ze nog steeds een prachtige en sterke vrouw was. Apolline won haar gevecht tegen kanker en leerde zichzelf als mens opnieuw ontdekken. Ze ontpopte zich tot een echte Warrior.

Geïnspireerd door het succesverhaal van Apolline en met als doel om ook andere mensen met kanker te helpen hun zelfbeeld en zelfvertrouwen te herstellen, richtte Vanessa de vzw Warriors Against Cancer op. Sindsdien groeide de organisatie uit tot een sterke community van Warriors die elkaar inspireren, steunen en hoop geven voor de toekomst.

Onze missie

Warriors Against Cancer vzw heeft als missie om mensen met kanker te helpen hun gehavende zelfbeeld te herstellen,  zowel tijdens als na het genezingsproces.  Nadat een kankerdiagnose wordt vastgesteld, begint allereerst een lange en fysieke strijd tegen deze afschuwelijke ziekte.  Daarnaast krijgt echter ook het zelfbeeld en zelfvertrouwen een niet te onderschatten zware deuk.  Met onze organisatie willen we juist hun innerlijke kracht en zelfvertrouwen aanmoedigen en stimuleren.

Onze community is een plek waar Warriors elkaar inspireren en ondersteunen. Ze helpen elkaar door elk hun eigen verhaal naar buiten te dragen over hoe iedereen op zijn eigen manier met de ziekte en met de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen daarvan omgaat. Samen creëren we een krachtig signaal van onschatbare waarde dat doet stilstaan bij de kwetsbaarheid en belang van het leven.

Een Warrior is een (voormalige) kankerpatiënt(e) die op een artistieke en constructieve manier opnieuw toe wilt werken naar een gezonde dosis zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld. Warriors gaan op een respectvolle en ondersteunende manier met mekaar om. Onze community is een groep individuen die allemaal op een ander punt in het traject staan. Ieder gaat op zijn of haar eigen manier met de ziekte om. Iedere Warrior heeft zijn eigen unieke manier om dit verhaal te doorstaan. Samenhorigheid en warmte is wat onze Warriors verbindt.

Onze werking

We organiseren voor onze Warriors verschillende activiteiten die constructief bijdragen aan het proces van zelfontplooiing en –acceptatie. Het zijn momenten van ondersteuning, herkenning en verwerking.

Ontbijtsessies

Twee tot vier keer per jaar organiseren we een ontbijtsessie voor zowel onze huidige als nieuwe Warriors. Tijdens zo’n ontbijt kunnen ze kennis maken met andere lotgenoten en proeven van de inspirerende community. Aan de nieuwe leden leggen we uit hoe de organisatie werkt en wat het DNA is van een inspirerende Warrior.

Aansluitend aan de ontbijtsessie nemen onze Warriors deel aan een activiteit/workshop die in lijn ligt met ons hoger doel: werken aan het zelfbeeld/zelfvertrouwen in een aangename setting en sfeer.

Feel Good days

De Feel Good Days zijn verwendagen of –weekends vol ontspannende en betekenisvolle activiteiten; waaronder workshops healthy cooking, yoga, lachtherapie, sportieve work-outs, beautyworkshops, massages en leuke uitstapjes naar bv. de Efteling of een trampolinepark met onze Warriors Kids.

De Feel Good Days steken een hart onder de riem van onze Warriors. Bovendien is het voor hen een uitgelezen kans om kennis te maken met lotgenoten, hun verhaal te delen en nieuwe vriendschappen op te bouwen.

Spread Your Wings Fotoshoots

Tijdens de Spread Your Wings Fotoshoots worden onze Warriors voor de lens geplaatst. In samenwerking met professionele make-up artiesten en fotografen laten we ze in al hun waardigheid schitteren en stralen. Allen heel kwetsbaar, met of zonder haar of pruik, maar vooral zeer moedig en veerkrachtig. Voor een dag worden ze volledig ondergedompeld in de leefwereld van fine art fotografie. Tijdens deze fotoshoots kunnen ze even ontsnappen aan de harde realiteit of terugblikken op de zware periode die ze achter de rug hebben. Zo hopen we onze Warriors  een ervaring met een diepe inhoud mee te geven.

Financiële ondersteuning

We bieden financiële ondersteuning voor Warriors die bepaalde kosten zelf moeilijk kunnen dragen; bijvoorbeeld voor behandelingen zoals reconstructie, psychotherapie, etc.

Sensibilisering rondom de impact van een ziekteproces

We creëren meer awareness omtrent de onzekere en onbekende weg van het genezingsproces na kankerdiagnose en ziekenhuisopname.

Het Warriors Team

Onze vzw wordt gedragen door Warriors en ondersteund door enthousiaste vrijwilligers. Een klein team van vaste waarden leidt de werking van Warriors Against Cancer in goede banen:

 

Vanessa Vigna Bossuyt
Oprichtster.
Artistiek manager

vanessa@warriorsagainstcancer.be

Els Vandekerckhove

Mede-oprichtster.
Steun en toeverlaat van alle Warriors en het team

Nicola Vigna
Mede-oprichter.
Boekhouding & muzikale inkleding events.

boekhouding@warriorsagainstcancer.be

Gerty Delange

PR, grafisch vormgeefster, communicatie & events

gerty@warriorsagainstcancer.be

Ghislaine Bogers

Leden & social media manager

ghislaine@warriorsagainstcancer.be

Lynn Persyn
Events & producten
Sarah Meeusen

Copywriter & pers

sarah@warriorsagainstcancer.be

Gilda De Bal
meter van de organisatie

Stefaan De Clerck
peter van de organisatie